Hodžić: Skandalozna odluka o poništavanju glasova, žalićemo se Vrhovnom sudu

Adrijana Hodžić
Izvor: Kosovo Online

"Ovo je skandalozna odluka, pre svega političke prirode, jer kako je moguće da zabranite građanima da iskažu svoju političku volju", rekla je Adrijana Hodžić za Kosovo Onlajn nakon odluke Izbornog panela za žalbe i predstavke da poništi glasove koje je na izborima dobila Ujedinjena zajednica u Zvečanu, Leposaviću i Severnoj Mitrovici.

Hodžićeva je najavila i žalbu Vrhovnom sudu, jer kako navodi, ovako nešto se do sada nigde nije dogodilo u demokratskom svetu.

"Iskreno, šokirana sam odlukom. Kosovo je propustilo svoju šansu da pokaže da je demokratija. Više je nego očigledno da je neko želeo da eliminiše jednu političku opciju kako bi drugu ubacio u parlament. Zaista nemam šta više da kažem, osim da ćemo se žaliti Vrhovnom sudu", navela je Hodžić.

Ranije danas, Izborni panel za žalbe i predstavke je poništio 4.205 glasova koje je dobila Ujedinjena zajednica Adrijane Hodžić, koja je prema konačnim rezultatima osvojila ukupno 6.422 glasa i jedno mesto u Skupštini Kosova.

Na ovu odluku Izbornog panela, nezadovoljne strane imaju pravo da se žale Vrhovnom sudu Kosova koji odluku mora da donese u roku od 72 sata. Odluka Vrhovnog suda Kosova je konačna i obavezujuća za sve.

Ja
08. Mart 2021.
To se treba raditi jer nemaju to pravo da vam oduzimaju pravo vi ste pobedili bili su izbori i narod je pobedio za svoja prava !!!!!
Sokirana sokiranoscu zbog primene zakona
08. Mart 2021.
Koja prava? Srbi glasali za osnivanje dve bosnjacke opstine? E svasta. To multi-kulti glasanje za zastupanje svih zajednica je super ali neka onda prodje cenzus za onih 100 mesta u parlamentu. Onih 20 za manjine ne moze da dira ako je ne izglasaju pripadnice zajednice “koju predstavlja”.
DejanGlasac
08. Mart 2021.
Neverovatno! Pa ja sam za nju glasao! Kako je moguce da sada neko ponisti moj glas?
miki
08. Mart 2021.
ahhahaha imas pravo
Sta?
08. Mart 2021.
Nisi glasao za "nase"!
Mislim Srpsku?
XY
08. Mart 2021.
Trebalo da glasa Hasan Damir Muharema ... itd, a ne Stojan Dragan Snezana! Moze i Tako Ali onda treba da predje censuz 5%
Istina
08. Mart 2021.
Mnogo je Srba glasalo za Andrijanu.....pa znamo je 100 godina!Opet su Srbi pokazali svoju slobodu i demokratiju sto nije slucaj sa Albancima!
Poslednji Janjičar
08. Mart 2021.
Ovo je dno dna kada su elementarne slobode u pitanju. Zar samo Bošnjaci moraju da glasaju za Bošnjačke. Obzirom da Ujedinjena Zajednica AH ne sadrži u sebi atribut Bošnjaci kao što i druga dva subjekta Emilije Redžepi i Dude Balje ne sadrže atribute Bošnjaci, tada je problem u nečijim glavama i krivo tumačenje slobode tj. prava glasa.
Svejedno ovo je skandalozno o čemu oni sa strane se debelo smeju.
Nije problem u glasovima koliko je želja za dominacijom.
Forca Adriana, vetem per para ...
Pikard
08. Mart 2021.
Ako ne sadrzi atribut "Bosnjaci", onda joj treba dodeliti 2 srpska mesta u parlamentu, s obzirom da su oni najvise za nju glasali.
Ибро србин
08. Mart 2021.
На Косову нема Бошњака. Требали би тзв. Бошњачим партијама одузети све гласове.
На Косову живе Муслимани српског језика. Дакле, ако занемаримо верски предзнак, остаје да су Срби.
Срби гласали Србе! Нема грешке.
Poslednji Janjičar
08. Mart 2021.
Samo na osnovu istraživanja DNK možeš navoditi neke činjenice. Na sledećem popisu stanovništva na Kosovu će se pojaviti nove grupe ili grupice naroda koje će zahtevati da imaju svoje predstavnike.
Samo zalba
08. Mart 2021.
Totalno je nebitno da li su srbi glasali za adrijanu ona pomaze svima i srbima i ne znam sta je tu cudno ko je ponistio glasove odgovarace pred sudom ustavnim
Poslednji Janjičar
08. Mart 2021.
Da ne pametujemo, na Kosovo su mnogi zaboravili na Čerkize (Čerkiz, Jevreje, potomke Grka, zatim ima tamo i ostalih. E sada Vi koji pišete, kako su Bošnjaci Srbi ili neko treći, ako se malo dublje zaviri u DNA, biće jasnije neke stvari.
Platonova demokratija
08. Mart 2021.
Hoce li sada da poniste i glasove albanskim partijama koje su dobili u vecinski srpskim sredinama?