Hoti: Očekujem sveobuhvatnu istragu u slučaju zloupotreba u Ministarstvu poljoprivrede

Reporteri
Izvor: Reporteri

Premijer u tehničkom mandatu Avdulah Hoti rekao je da očekuje sveobuhvatnu i brzu istragu protiv svih zaposlenih u Ministarstvu poljoprivrede, koji su umešani u slučaj zloupotrebe dodeljivanja poljoprivrednih subvencija.

“Očekujem temeljnu, sveobuhvatnu i brzu istragu svih koji su umešani u slučaj zloupotrebe dodeljivanja poljoprivrednih subvencija. Krivci bi trebalo da dobiju maksimalnu propisanu kaznu. Ti ljudi ne zaslužuju da budu deo javnih institucija”, napisao je Hoti na društvenoj mreži Fejsbuk.

Podsetimo, Specijalne jedinica Kosovske policije sprovele su jutros akcije hapšenja na više lokacija širom Kosova u kojima je uhapšeno više službenika Agencije za razvoj poljoprivrede u okviru Ministarstva poljoprivrede zbog zloupotrebe službenog položaja.

Glavni javnii tužilac Kosova Aleksandar Ljumezi je saopštio da je jutros sprovedena akcija na više lokacija gde je obavljen pretres uz zaplenu dokaznog materijala.

Ljumezi je naglasio da je uhapšeno je 12 osoba, među kojima je i šef Agencije za razvoj poljoprivrede Agim Nuha, a kako je dodao, akcije Kosovske policije biće nastavljene i narednih dana.

Hapšenja su izvršena u Agenciji za poljoprivredni razvoj zbog sumnje da su službenici ove agencije primali mito sa ciljem raspodele subvencija.

Direktor za Privredni Kriminala i Korupciju Nazmi Sahiti rekao je da je u današnjoj akciji zaplenjeno oko 400.000 evra.