Hoti se protivi uzimanju zajmova: Ne rasipajte, ne obmanjute poslanike

avdulah hoti
Izvor: Reporteri

Skupštinska Komisija za budžet, radove i transfere sa šest glasova za i dva glasa protiv odobrila je tekstualni sadržaj Nacrta zakona o budžetu Kosova za 2021. godinu, prenosi Reporteri.

Revidiranim budžetom za 2021. godinu izdatak će biti ukupno preko 2,5 milijardi evra, dok će prihodi biti 2,43 milijarde evra.

Nacrtom predviđeno je sklapanje međunarodnog sporazuma u ​​obliku zajma za pokrivanje posledica izazvanih koronavirusom, čemu su se usprotivili poslanici opozicionih partija.

Član Komisije iz redova Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti zatražio je preispitivanje člana 15 ovog nacrta zakona, jer po njemu ovaj zajam nije potreban.

Njegom zahtev je, po mišljenju kosovskog ministra finansija, rada i transfera Hekurana Muratija, političko pitanje, našta je Hoti odgovorio "ne rasipajte, obmanjujete poslanike".

Na poslednjem zasedanju parlamenta, većinom glasova, Skupština je odobrila predlog koji je predložio Samoopredeljenje da se Revizija budžeta za 2021. godinu uradi po ubrzanom postupku.

Očekuje se da će sednica parlamenta za usvajanje u drugom čitanju revizije budžeta biti održana 28. jula u 10.00 sati.