Hoti: Spot Samoopredeljenja politički fašizam

Avdulah Hoti
Izvor: Reporteri

Bivši premijer Kosova Avdulah Hoti ocenio je da je spot Samoopredeljenja politički fašizam dodajući da vladajuća stranka, u trenutku kada je neophodno političko jedinstvo, želi da izbegne odgovornost.

Hoti je u objavi na Fejsbuku istakao da u trenutku kada na Kosovo dolazi delegacija najvažnijeg saveznika Kosova, Samoopredeljenje širi političku mržnju i sprečava neophodnu političku koordinaciju.

"Ponašanje stranke na vlasti, sa video spotom punim kleveta, je politički fašizam - mržnja prema nekome samo zato što pripada drugoj političkoj grupi. Kraj svake vrste fašizma je poznat. U trenutku kada treba da radimo na stvaranju političkog jedinstva za izazove koji nas očekuju, oni žele da izbegnu odgovornost. U trenutku kada u Prištinu sleće visoka delegacija glavnih kosovskih partnera, sa kojima sve političke partije moraju da sednu i dogovore se, ovi izdajnici raspiruju političku mržnju i sprečavaju neophodnu političku koordinaciju. Klevetnička propaganda i obmana više ne funkcionišu. Stigli ste do kraja", naveo je Hoti.