Jevtić čestitao Ramazanski bajram: Negujmo međusobnu ljubav i poštovanje

Dalibor Jevtić
Izvor: Kosovo Online

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić čestitao je danas vernicima muslimanske veroispovesti Ramazanski bajram i istakao da sve zajednice treba da teže međusobnoj ljubavi, plemenitosti i solidarnosti tokom celog života, a ne samo u vreme praznika.

Kako je iz Opštine Štrpce sopšteno na Fejsbuku, Jevtić je vernicima poželeo da im praznik bude ispunjen radošću i blagostanjem.

"Kako je mesec ramazana jedan od posebnih meseci u Islamu koji treba provesti u suzdržavanju od hrane i pića, skromnosti ali i činjenju dobrih dela, želim vam da kraj meseca ramazana obeležite na najlepši način u krugu svojih najmilijih, ispunjeni radošću, mirom i blagostanjem i da kraj meseca ramazana ne bude kraj skromnosti, međusobnog poštovanja i uvažavanja, već naprotiv, da plemenitost, solidarnost, ljubav i međusobno poštovanje gajimo u našim srcima tokom celog života a ne samo tokom praznika", rekao je Jevitić.

Jevtić je ocenio da bi sve zajednice trebalo da teže uzvišenim vredostima, kako bi zajedno svedočili boljoj budućnosti.

"Da nam dobra dela pređu u naviku a opšte dobro svima nama bude cilj. Udruženim snagama ćemo graditi bolju budućnost ako zajedno težimo ka ovome. Neka plemeniti Bajram bude blagosloven", poručio je Jevtić.