Jevtić od komandanta Kfora za region Zapad zatražio da ova misija poveća prisutnost u Štrpcu

Jevtić sa predstavnikom Kfora.jpg
Izvor: TV Herc

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić sastao se danas sa građanima ove opštine sa kojima je razgovarao o bezbednosnoj situaciji, a zatim je zaključke sa ovog sastanka preneo komandantu Kfora za region Zapad pukovniku Ivanu Marotu.

"Moj zaključak je da je situacija jako teška i ozbiljna. Posebno brine nastavak narativa oko događaja od 6. januara i  pokušaj da se opravda pukušaj ubistva dečaka i mladića. To sam preneo komandantu Kfora za region Zapad. Sastanak je bio dug i detaljan. Preneo sam sve zabrinutosti i informacije koje građani imaju. Tražio sam od Kfora da poveća svoju prisutnost, razumejući nivo kapaciteta njihove pristunosti generalno. Oni će u skladu sa tim povećati svoje prisustvo", izjavio je Jevtić za tv Herc.

Sa druge strane, kako je dodao, od Policije Kosova će se zahtevati da pored stalnih punktova dodatno povećaju patrole, u blizini škola kada počne nastava.

"Da se povećaju patrole tamo gde deca čekaju javni prevoz da bi išla u školu i u vreme kada se deca vraćaju iz škole. To su bili zahtevi građana", rekao je Jevtić.

Kako je preneo, na sastanku sa građanima doneti su zaključci i zahtevi koji će biti upućeni i Kforu i Policiji Kosova, a reč je o zabrinutostima koje su vezane ne samo za bezbednost već i za neka druga pitanja.

"Dogovorili smo i da u narednim danima svako od mesta na teritoriji opštini Štrpce izabere tri do pet predstavnika koji će redovno održavati sastanke sa mnom i sa mojim saradnicima na sve teme koji oni budu kandidovali. Mi smo kao opština Štrpce imali ideju da sazovemo vanrednu sednicu Skupštine, međutim građani su tražili da se organizuje sastanak sa njima. Danas i sutra nastaviću da obavljam razgovore sa ljudima koji bi mogli i trebalo da pomognu da se čitava ova situacija prevaziđe i kako bismo obezbedili sigurnost i mir za naše garđane, a mir je, na kraju krajeva, naš najveći interes", rekao je Jevtić.