Jevtić: Okupili smo se jer nas je muka naterala, vreme da međunarodna zajednica urazumi Kurtija

Umesto da tradicojom pravoslavalja da Bozic proslavimo,mi smo morali protestom da dignemo glas protic pucnja na Stefana i Milosa. Zasto,je su Srbi,dodao je Jevtic. On je  porucio medjunarodnoj zajedni da je vreme da urazume Kurtija
Izvor: Kosovo Online

Predsednik opštine Štrpce i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je da su se Srbi danas okupili na protestu, jer ih je muka naterala.

"Stefan i Miloš su pokazali da su hrabri hrabri, jer nisu spustili glavu kad je na nih pucano. Ovaj broj ljudi pokazuje naše jedinstvo onima koju su želeli da nas proteraju. Umesto da tradicionalno pravoslavaljamo da Božić, mi smo morali protestom da dignemo glas protiv pucnja na Stefana i Miloša. Zasto? Jer su Srbi", upitao je Jevtić.

Jevtić je dodao da je rezultat politike u Prištini doveo je do toga da pojedinci misle da mogu slobodno da pucaju u srpsku decu.

"Zato je ovde danas svaka srpska glava Stefan i Miloš. I upravo odavde sa ovog mesta šaljemo poruku, da nas neće uplašiti. ni oterati oni koji pucaju i oni koji pokušavaju na različite načine da nas proteraju. Šaljemo poruku mira, da želimo da budemo svoj na svome. To je poruka koji šaljemo sa svakog protesta. Mir kao glavna poruka, jasno je ko želi suprotno tome", kazao je Jevtić.

On je  poručio međunarodnoj zajednici da je vreme da "urazumi" kosovskog premijera Aljbina Kurtija".

"Zato je poruka predstvnicima međunarodne zajednice da urazume Aljbina Kurtija, da prestne da napada našu decu, kao što smo juče rekli, decu vam nećemo orpstiti. Danas ne protestujemo samo zbog pucnja na našu decu, već da poručimo da ćemo ospatiti bez obzira na sve izazove", poručio je Jevtić.