Jevtić sa predstavnicima EU o vladavini prava i policijskim akcijama u opštini Štrpce

Dalibor Jevtić
Izvor: Facebook

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić razgovarao je sa šefom odseka za zajednice, religijsko i kulturno nasleđe u Kancelariji EU Stefanom Njokijem o pitanjima vezanim za vladavinu prava na Kosovu, policijskim akcijama u opštini Štrpce koje su se dešavale u proteklim mesecima, kao i o poštovanju zakona po pitanju ilegalne gradnje u selu Sevce. 

Tim pitanjima je bila posvećena posebna pažnja na sastanku kome je prisustvovao i savetnik za pitanja vezana za Policiju i vladavinu prava na Kosovu Matije Ratikajnen, navodi se na Fejsbuku Opštine Štrpce. 

Kako je saopšteno, na sastanku se razgovarao o aktuelnim dešavanjima, političkoj situaciji, projektima koje EU sprovodi u opštini Štrpce, kao i saradnji te opštine i Kancelarije EU na Kosovu. 

Jevtić je zahvalio na poseti i izrazio nadu da će Evropska unija kao i do sada pružati podršku u ostvarivanju i realizaciji projekata u opštini Štrpce u cilju poboljšanja života građana te opštine, i da će u tom kontekstu dosadašnja saradnja zapravo, preći na viši stepen profesionalne saradnje.