Jevtić: Sednica Skupštine prilika da se pokaže jedinstvo, kakvo je postignuto među Srbima na KiM

Dalibor Jevtić
Izvor: kk.rks-gov.net

Potpredsednik Srpke liste Dalibor Jevtić ocenio je za Tanjug da je "današnja sednica Skupštine Srbija posvećena KiM prilika da se pokaže jedinstvo, makar onakvo kakvo je postignuto među Srbima na KiM, a koje ih je održalo u teškim trenucima".

Jevtić je u Vašingtonu, gde će danas prisustvovati Molitevenom doručku, kao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović, rekao da bi želeo da na sednci bude više konkretnih predloga koji će uzeti u obzir realnost života i svih drugih okolnosti.

"Sednica parlamenta imaće važnu temu i prisustvovaće joj predstavnici Srba i predstavnici institucija sa KiM. Moramo svi da razumemo da je ovo trenutak u kojem svi moramo da se ujedinimo i da znamo šta hoćemo, a ne šta nećemo", rekao je on.

Moramo, kako kaže, da znamo kakvu Srbiju želimo, kakav život Srba na KiM u budućnosti.

"Svi oni koji su napadali predsednika Vučića 2013. kada je potpisan Sporazum kasnije su se pozivali na taj sporazum, i ako neko ima viziju i ako neko štiti život srpskog naroda na KiM to je predsednik Aleksandar Vučić. Svi oni koji ga sada napadaju, siguran sam da će se u budućnosti isto tako pozivati na ono što predsednik Vučić bude uradio", rekao je Jevtić.