Jevtić: Sud usvojio žalbu - Saši Spasiću prekršena ljudska prava, zašto je još u pritvoru

Dalibor Jevtić
Izvor: RTV Herc

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić objavio je da je Ustavni sud u Prištini doneo odluku kojom je potvrđeno da su Saši Spasiću, iz Gotovuše kod Uroševca, koji je uhapšen u slučaju “Brezovica”, prekršena ljudska prava.

Jevtić je, međutim, ukazao da i pored takve odluke suda, ostaje pitanje – zašto su Spasić i drugi još u pritvoru.

“Kada nepravda postane pravda i obratno! Danas je Ustavni sud Кosova objavio presudu za još jednog od uhapšenih, našeg brata i sugrađanina Sašu Spasića, usvojivši žalbu i gde jasno stoji da su Saši prekršena osnovna ljudska i zakonom predviđena prava baš kao i u slučaju Jadrana Кostića. Pitanje koje se danas postavlja jeste zašto su naša braća, kolege, rođaci, prijatelji još uvek u pritvoru? Кako to da se nepravda koja im je nanesena sada ostaje samo konstaticija?”, napisao je Jevtić na Fejsbuku.

Kako je istakao, Srbi ne žele satisfakciju u vidu potvrde onoga što duže vreme govore, već žele da se njihovim sugrađanima poštuju osnovna ljudska prava, da budu sa svojim porodica kod svojih kuća.

“Ovo je trenutno put od nepravde do pravde i obratno. Mi tražimo samo pravdu, čistu kao takvu! I nastavićemo da se za pravdu borimo!”, poručio je Jevtić.

Spasić se nalazi u Pritvorskom centru u Mitrovici.