Jevtić: Tužio me bivši pripadnik KBS koji je na Badnji dan pucao na srpsku decu, neće me uplašiti

Jevtić
Izvor: Kosovo Online

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić dobio je tužbu od advokatskog društva koje zastupa Azema Kurtaja, bivšeg pripadnika KBS koji je 6. januara 2023. godine ranio Miloša i Stefana Stojanovića iz Gotovuše zbog, kako je naveo, njegovih stavova nakon tog dešavanja. Jevtić je za Kosovo onlajn istakao da ga tužba neće uplašiti i pokolebati.

Jevtić je rekao da se njegov stav povodom tog događaja nije promenio.

„Jutros, dolazeći na posao, na stolu sam, pored drugih dokumenata, našao i tužbu koja je podneta još septembra prošle godine od strane advokata ili društva advokata koje zastupa  Azema Kurtaja pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga  koji je 6. januara 2023. godine pucao na Miloša i Stefana Stojanovića ovde u selu Gotovuša i prema ovoj tužbi oni me tuže zbog mojih stavova vezano za sam taj događaj. Moji stavovi su bili jasni i sada su nepromenjeni, a to jeste činjenica da je Azem Kurtaj pokušao da ubije Stefana i Miloša da je pukom srećom posebno kod malog Stefana situacija takva da je on danas živ i zdrav, Ssa druge strane, moji stavovi su takođe da je neprihvatljivo, ako govorimo o pravosuđu, da na desetine Srba borave u pritvorima bez ikakvih dokaza, dok sa druge strane neko ko na Badnji dan puca na srpsku decu slobodno šeta", naveo je Jevtić.

Kako je dodao, tužba ga nije uplašila, jer su njegove izjave zasnovane na činjenicama.

"Mene ova tužba naravno nije uplašila, niti će, ja svoje stavove neću promeniti jer su moji stavovi, stavovi zasnovani na činjenicama, na istini i na pravdi, i moja je obaveza kao predsednika opštine i kao političkog prestavnika Srba da uvek govorim u skladu sa činjenicama, u skladu sa istinom i u skladu sa pravdom. I bez obzira koliko su teški izazovi sve ono što mi zajedno u ovim trenucima kroz razne procese koje dolaze od aktuelnog režima u Prištini proživljavamo, mi ne smemo odustati ni od naših stavova koji suštinski znače našu borbu za boljim životom i položajem na prostoru KiM", dodao je Jevtić.

Prema njegovim rečima, predstavnici Srba na Kosovu nisu izabrani da bi prećutno odobravali sve loše što se dešava srpskom narodu na Kosovu.

"Ja se neću povući, neće me uplašiti, nije ovo prvi slučaj da neko na ovako direktan način pokušava da me ućutka, postoje razni drugi slučajevi, čujem i od raznih političkih predstavnika te neke njihove stavove vezano za to da mi ne trebamo da se oglašavamo po bilo kom pitanju kada je reč o životu i položaju naših sunarodnika. Međutim, mi nismo ti, nismo niti izabrani, niti smo se za ove pozicije kandidovali da bismo ćutali i da bismo prećutno odobravali sve ono što je loše za naš narod. To su neki drugi. I onii neka to nastave da rade, oni nikad neće biti izabrani od strane srpskoga naroda, a mi ćemo nastaviti da se borimo i za istinu i za pravdu što, ponavljam, suštinski znači borba za život, opstanak i ostanak srpskog naroda na ovim prostorima“, zaključio je Jevtić.