Petković: Miloš i Stefan su pukom srećom ostali živi, zatražio sam od Prištine da ih posetim

Petkovic
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da se upravo čuo sa porodicama ranjenih Miloša i Stefana Stojanovića, kao i da im je ponudio svu pomoć Kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije.

Petković ističe da je zatražio od Prištine da poseti ranjene dečake.

"Možete li da zamiliste tog čoveka, odnosno nečoveka, monstruma, koji puca na Božić na srpsku decu samo zbog toga što nose srpske badnjake. I sada neka oni koji svakoga dana napadaju srpski narod i govore da su Srbi na severu kriminalci, neka kažu ko su zapravo kriminalci i ubice. Oni su na drugoj strani. Samo zbog toga što su nosili badnjake, i što nose srpsko ime i prezime, Miloš i Stefan su upucani", kazao je Petković.

Petković dodaje da su dečaci pukom srećom ostali živi, ali da je neko želeo da nam priredi krvav Božić.

"Ne može da prođe ni jedan veliki verski praznik bez incidenata, napada i zastraživanja srpskog naroda na KiM. Naravno, o svemu ovome saznaće čitav svet. Mi smo već obavestili međunarodnu zajednicu, lično sam obavestio i Lajčaka, Brisel, da ukažemo na ono što se dešava svakog dana na Kosovu", kazao je Petković.

Upitao je zašto Srbi ne mogu da budu mirni ni na najveći hrišćanski praznik Božić.

"Dokle to ide, da neko iz čista mira puca na decu koja se kreću pokraj puta, nose badnjake i idu ka svojoj kući. Hoće li opet da se oglasi međunarodna zajednica i da kaže da su obe strane krive, i da obe strane treba da se suzdrže ne znam čega... Ne ovde je jasno ko je krivac, i ovde je jasno da politika Prištine koja ide u pavcu proterivanja Srba sa KiM. Ona je ta koja stvara ovakvo stanje u društvu gde imamo albanske ektsremiste koji napadaju naš narod i našu decu", dodao je Petković.

Petković ističe da je albanski napadač želeo da porodici dečaka priredi Božić u krvi.

"Mi se borimo za mir, dok Priština gazi mir na najgori mogići način, tako što puca u srpsku decu", poručio je Petković.