Jovanović: Upad u Štrpce primer nedopustivog zastrašivanja Srba

milos jovanovic
Izvor: Večernje novosti

Nova Demokratska stranka Srbije upozorila je danas da je jutrošnji upad pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU u Štrpce još jedan primer nedopustivog zastrašivanja Srba u Sirinićkoj župi, izuzetno važnoj enklavi na Kosovu i da je zato krajnje vreme da se suštinski promeni politika Vlade Srbije i da se više ne čine nikakvi ustupci.

Predsednik Nove DSS Miloš Jovanović ukazao je, u pisanoj izjavi, da celokupno ponašanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija i Albanaca, poput nedavne odluke u vezi sa tablicama, pokazuje da Beograd od 2008. godine vodi pogubnu politiku prema Kosovu, "kojom se postepeno davao legitimitet secesiji i secesionističkim institucijama".

"Zbog svega toga je krajnje vreme da se suštinski promeni kosovska politika srpske vlade i da se ne čine više nikakvi ustupci, kao i da se konačno izvuku zaključci iz više puta ponovljenih tvrdnji evropskih zvaničnika o tome šta su uslovi za ulazak Srbije u EU i da se shodno tome revidira i evropska politika Beograda", ocenio je Jovanović.