Kadri Veselji stigao u sedište Euleksa u Prištini

kadri_veselji
Izvor: Economia online

Nakon posete majčinom grobu i boravka u porodičnoj kući u Južnoj Mitrovici, haški pritvorenik Kadri Veselji, pod strogim merama bezbednosti, doputovao je u Prištinu u sedište Euleksa, prenosi Kljan Kosova.

Specijalizovana sudska veća Kosova odobrili su  Veseljiju da poseti porodicu nakon što mu je u petak, 7. januara preminula majka. Ipak iz Sudskog veća nisu precizirali koliko će njegov boravak na Kosovu tačno trajati.

U odgovoru za Kljan Kosova, iz Specijalnizovanih sudskih veća, su saopštili da ne mogu da daju informacije o Veseljijevom boravku na Kosovu.

"Iz operativnih razloga i radi poštovanja privatnosti gospodina Veseljija, ne možemo dati nikakve dodatne informacije o poseti Kosovu", navodi se u odgovoru Specijalizovanih sudskih već za Kljan Kosova.

Specijalni sud je saopštio da Euleks i kosovska policija podržavaju Specijalizovana veća tokom Veseljijevog boravka na Kosovu, pa je on sve vreme pod strogom pratnjom pripadnika policije Euleksa.

Podsećamo, pre nekoliko meseci je preminuo i otac Kadrija Veseljija i on je i tada dobio dozvolu da dođe na Kosovo iz taklotvanih "humanitarnih razloga".