Kamberi: Koalicija Albanaca doline osvojila mandat u Skupštini Srbije

saip kamberi n1.jpg
Izvor: N1 Info

Na osnovu nezvaničnih rezultata ponovljenih izbora u Velikom Trnovcu za poslanike Skupštine Srbije, najviše glasova dobila je Koalicija Albancaca- Ujedinjena dolina, izjavio je Šaip Kamberi, koji će treći put biti poslanik, prenosi Danas.

Iz ove Koalicije je poručeno da je od 1.089 birača glasalo njih 705.

Lista koju predvodi Šaip Kamberi dobila je 698 glasova, SPS sedam, Nada dva, a jedan listić je bio nevažeći.

Od večeras teče rok za prigovore i žalbe u postupku glasanja na biračkom mestu broj 6, zbog toga što kasni konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije.

Na petom glasanju na parlamentarnim izborima na biračkom mjestu 6 u Bujanovcu (Veliki Trnovac) glasalo je ukupno 725 od 1.089 birača sa pravom glasa ili 66,6 odsto, što je više nego na prethodnom glasanju 27. maja, kada je 56,7 odsto birača glasači glasali..

CRTA navodi i da je najviše glasova dobila lista Koalicija Albanaca doline - 698, dok je Socijalistička partija Srbije osvojila osam.

Zatim slede liste "Albanska demokratska alternativa" i lista "Miloš Jovanović - Nada za Srbiju" sa po dva glasa, a lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" osvojila je jedan glas. Preostalih 14 izbornih lista nije dobilo nijedan glas.

Današnje glasanje je uglavnom proteklo u skladu sa procedurama. 
 
Tokom dana, posmatrači su uočili pokušaje nekih birača da glasaju iako nisu imali ispravne lične isprave ili nisu bili registrovani, ali im birački odbor to nije dozvolio.

Članovi biračkog odbora nisu dali primjedbe na Zapisnik o radu biračkog odbora.