Kancelarija Grčke u Prištini: Samo pojedini kosovski karatisti vraćeni sa granice, jer nisu imali vizu

Grčka i Kosovo zastave
Izvor: Reporteri

Grčka Kancelarija za vezu u Prištini saopštila je da pojedinim kosovski karatistima, koji su se uputili na Kipar na takmičenje, ulaz u Grčku bio onemogućen jer nisu imali šengen vize. 

Povodom medijskih izveštaja o tome da je kosovskoj reprezentaciji u karateu bio onemogućen ulaz u Grčku, Kancelarija za vezu Grčke u Prištini navela je da je juče tim kosovskih karatista ušao u Grčku drumskim putem iz Severne Makedonije, odakle je odleteo na Kipar, gde učestvuje na 28. mediteranskom prvenstvu u karateu u Limasolu.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, nekim sportistima iz te grupe nije dozvoljen ulazak u Grčku, jer nisu imali grčku šengen vizu, niti su podneli zahtev za njeno izdavanje. 

Kako se dodaje, svi kosovski karatisti koji su imali, ili im nije bila potrebna šengenska viza, bez problema su ušli u Grčku. 

"Čvrsto verujemo da su međunarodni sportski događaji, u pozitivnom atletskom duhu, dobra prilika da ujedinimo ljude u našem regionu i širom sveta. Mnogi kosovski sportisti iz različitih sportova su uvek iznova bili dobrodošli u Grčkoj u mnogim sportskim prilikama", navela je grčka Kancelarija za vezu u Prištini.

Pojedini prištinski mediji sinoć su preneli da je reprezentacija Kosova u karateu, koja se uputila na Mediteransko karate prvenstvo za kadete u gradu Limasolu na Kipru, zaustavljena na granici Severne Makedonije i Grčke, jer joj grčke vlasti nisu dozvolile ulaz u tu zemlju.