Kancelarija za KiM: Kampanja dezinformacija, snabdevanje strujom na severu iz sistema EPS neće biti ugroženo

Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Vest koja je uznemirila Srbe na severu Kosova pojavila se sinoć u pojedinim medijima, gde je navedeno da je od 14. decembra planirano da KOSTT preuzme upravljanje nad elektrosnabdevanjem na severu Kosova.

Kako se navodi, navodno je predviđeno da sa ovim datumom prestane razmena električne energije između JP EPS-a i KOSTT-a koja je postojala do sada radi potreba snabdevanja potrošača na severu Kosova, odnosno, da će KOSTT od ovog datuma funkcionisati samostalno od srpskog operatora prenosnog sistema Elektromreža Srbije (EMS).

Povodom ovih navoda, u Kancelariji za KiM za Kosovo Onlajn navode da “povodom kampanje dezinformacija vezanih za pitanje energetike na severu KiM, Kancelarija za KiM obaveštava javnost da će do registracije ćerki-kompanija EPS-a Elektrokosmet nastaviti da neometano snabdeva građane strujom”.

“Kada i ako ćerke-kompanije EPS-a, čiji su osnivači EPS i ZSO, budu registrovane prema postignutom sporazumu o energetici, one će nastaviti nesmetano snabdevanje. Ne treba podlegati politički motivisanim spinovima koji imaju za cilj da među građane na KiM unesu nesigurnost. Sve pretnje ugrožavanju snabdevanja strujom i politizacija ove teme je pretnja stabilnosti i miru, i Srbija, a uvereni smo ni međunarodna zajednica, neće dozvoliti ovakav scenario. Srbija je ispunila svoj deo obaveza iz sporazuma o energetici, ali Priština nije, i niko ne bi smeo da izaziva nove sukobe. Snabdevanje strujom na severu KiM neće biti ugroženo ni na koji način”, rekli su u Kancelariji za KiM.

Xhevdet
04. Decembar 2020.
Vi ako hoqete da imate struju treba da platite ako ne nema struje
Mirzett
04. Decembar 2020.
Pa dobro, neće sa preuzme sad u ponedeljak ali oće uskoro. Ska probljem?!
Србин из енклаве
04. Decembar 2020.
Шта сте се упрпали, доста је 20 година не плаћања струје.
Šole
04. Decembar 2020.
Šuti . Pametniji si.
Србин из енклаве
04. Decembar 2020.
Имам дрва за продају😃