Kancelarija za KiM: Kurti događaje u Banjskoj koristi kao izgovor za nastavak terora na severu

Upad u KBC Severna Mitrovica
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je jutros na severu KiM nastavljena brutalna i prekomerna demonstracija sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih specijalaca i istakla da je jasno da Kurti sa svojom policijom koristi događaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na severu. 

Iz Kancelarije za KiM napominju da su Kurtijevi specijalci u naletu terora polomili vrata na ulazu u KBC, pretresali pojedine prostorije i do zuba naoružani marširali kroz ovu centralnu srpsku zdravstvenu ustanovu na Kosovu, iako im je rukovodstvo prenelo da nema potrebe za demonstracijom sile i da mogu da pogledaju šta ih zanima.

"U ovoj akciji učestvovalo je oko 15 oklopnih vozila Rosu, a celu akciju sa strane su bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa. Ova akcija izazvala je dodatni šok i strah kako pacijenata tako i zaposlenih, a Kurtijevi policajci izabrali su za svoju demonstraciju sile i patroliranje oklopnih vozila namerno u vreme kada zaposleni odlaze na posao, a deca idu u škole i vrtiće kako bi dodatno uneli nemir u srpsku zajednicu", navodi se u saopštenju.

U posebno teškom stanju šoka nalazi sa 100 najtežih bolesnika sa i lnternog odeljenja KBC koji su svedočili ovoj brutalnoj i nenajavljenoj akciji, kao i deca srednje medicinske škole koja u ovo vreme dolaze na praksu u bolnicu, navode iz Kancelarije za KiM.

"Jasno je da Kurti sa svojom policijom koristi događaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na severu KiM, a ova akcija izvedena je s jasnim ciljem da na severu Kosova i Metohije nema mira, niti da srpska zajednica može da živi normalno, leči se bez straha od upada naoružanih falangi , vodi decu u vrtiće i škole", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.