Kancelarija za KiM o grafitu UČK u Pasjanu: Nova provokacija i pretnja srpskom narodu

Kancelarija za KiM/bekdrop
Izvor: Kosovo Online

Kancelarija za KiM oglasila se saopštenjem nakon što su nepoznate osobe ispisale grafit UČK na putokazu koji vodi u selo Pasjane.

Kako se navodi u saopštenju "na putokazu koji vodi u čisto srpsko selo Pasjane danas je osvanuo ispisan grafit koji slavi terorističku organizaciju UČK".

"Do nove provokacije i pretnje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji dolazi u istom danu kada Aljbin Kurti odbija poziv Kvinte i EU da omogući održavanje referenduma u pokrajini. 
Izvesno je da svaki potez Kurtija koji je usmeren ka Srbima na prostoru Kosova i Metohije ima dalekosežne posledice i predstavlja očiglednu bezbednosnu pretnju i destabilizaciju prilika na terenu. U tom smislu i današnji grafit terotističke UČK kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju ne može se posmatrati kao izolovan incident, već kao nova pretnja srpskom narodu kome se svakodnevno na Kosovu i Metohiji gaze osnovna ljudska prava i koji je izložen kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od strane institucija u Prištini", piše u saopštenju.

Kako su naveli iz Kancelarije za KiM "da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na KiM od strane institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani".

"Umesto toga, oni se neodgovornim ponašanjem albanskih političara dodatno podstiču", piše u saopštenju.