Kancelarija za KiM: Podići stepen zaštite srpskog naroda i imovine

Prefarbana tabla, Gračanica.jpg
Izvor: Radio Televizija Gračanica

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije izrazila je snažnu zabrinutost zbog najnovije provokacije koja se dogodila u opštini Gračanica, kada su, za sada nepoznate osobe, crnom farbom prefarbale tablu sa imenom ove opštine. 

"Posebno zabrinjava činjenica da je ovo četvrti u nizu incidenta u Gračanici, u veoma kratkom periodu, što ukazuje da je reč o sistematskom i planskom izazivanju incidenata, kojima je cilj da se onespokoji srpsko stanovništvo u ovom mestu", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 

Činjenica je, kako ukazuju, da policija do sada nije otkrila ni sankcionisala nijednog počinioca nedela, nije otkriveno ko je lomio i palio zastavu Srpske pravoslavne crkve s manastira Gračanica, niti ko je ispisivao parole kojima se slavi teroristička OVK, što stimulativno deluje na izgrednike i ponavljanje incidenata. 

"Zbog toga ističemo da je neophodno podići stepen zaštite srpskog naroda i javne imovine, kako u Gračanici, tako i u ostalim srpskim sredinama, na još viši nivo", poručuju iz Kancelarije za KiM.