Kancelarija za KiM: Privođenje Srba u selu Bosce vid zastrašivanja sa ciljem da napuste svoja ognjišta

Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je povodom hapšenja Srbina Mirka M. i još dvojice Srba iz sela Bosce da je ovo privođenje nesumnjivo vid zastrašivanja Srba koje za cilj ima da se dodatnim pritiskom nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta.

U saopštenju Kancelarije za KiM navodi se da je juče došlo do hapšenja trojice Srba, među kojima je i penzioner Mirko M. Kako navode, "njihovo privođenje unelo je ogromno uznemirenje u ovo srpsko selo u Kosovskom Pomoravlju".

Iako su dvojica Srba naknadno puštena na slobodu, Mirko M. se još uvek nalazi u pritvoru.

„Mirko M. se za sada nalazi u pritvoru, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah mu je obezbedila branioca, a u stalnom je kontaktu i sa porodicom uhapšenog koju će danas obići i naši predstavnici na terenu. Prema rečima Mirkovog advokata, takozvano tužilaštvo u Prištini i dalje nije kvalifikovalo koje se delo Mirku stavlja na teret. Reč je o penzioneru koji prema rečima njegove najuže porodice nikada nije bio deo policijskih ili vojnih struktura i zbog toga očekuju njegovo oslobađanje“, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ulazak u srpsko selo naoružanih policijskih pripadnika i privođenje grupe Srba, kako dodaju, nesumnjivo je vid zastrašivanja koje za cilj ima da se dodatnim pritiskom nateraju da napuste svoja vekovna ognjišta.