Advokat Pantović: Srbin iz Zvečana koji je danas uhapšen na Jarinju pušten da se brani sa slobode

Ljubomir Pantović
Izvor: Kosovo Online

Advokat Ljubomir Pantović potvrdio je za Kosovo onlajn da je jutros na administrativnom prelazu Jarinje uhapšen Srbin B. L. pod optužbom za navodno učešće u incidentima do kojih je 29. maja došlo ispred opštinske zgrade u Zvečanu, ali je pošle višesatnog zadržavanja pušten da se brani sa slobode.

Pantović kaže da je posle hapšenja na Jarinju njegov branjenik odveden u stanicu policije u Južnoj Mitrovici gde je proveo nekoliko sati. 

Uhapšen je po nalogu Specijalnog tužilaštva Kosova i na teret mu se stavljaju četiri krivična dela.

„Tačno je da je B.L uhapšen i njemu je omogućeno da se brani sa slobode. B.L je rekao da želi da bude sa svojom porodicom, da neće nikuda ići i da je spreman da se odazove svakom pozivu. Ono što je on meni rekao je da sve ono što mu se stavlja na teret nije učinio i da nikada ne bi krenuo put Jarinja da je uradio bilo šta od stvari koje mu se stavljaju na teret“, rekao nam je Pantović.

Zbog dešavanja u Zvečanu od 29. maja pripadnici Kosovske policije uhapsili su Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića i njima je određen jednomesečni pritvor, iako po tvrdnjama njihovih advokata tužilaštvo nije iznelo nikakve dokaze za ono što ih tereti, da su navodno učestvovali u u incidentima do kojih je došlo tokom protesta zbog upada kosovskih specijalaca u opštinsku zgradu, koju obezbeđuju i pripadnici Kfora. 

Građani Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića od ponedeljka, 29. maja, mirno protestuju ispred opštinskih zgrada u ovim mestima, tražeći da odu kosovski policajci i nelegalno izabrani albanski gradonačelnici, kao i da na slobodu budu pušteni Obrenović i Petrović.