Kancelarija za KiM: Srbima se određuju drakonske kazne za zločine za koje nema neoborivih dokaza

Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Nastavljena je praksa Prištine da se Srbima određuju drakonske zatvorske kazne za zločine za koje ne postoje neoborivi dokazi van svake pravne sumnje, niti kredibilni svedoci, saopštila je Kancelarija za KiM Vlade Srbije.

Reagujući na odluku kosovskog pravosuđa kojim je potvrđena kazna od 11 godina zatvora za Srbina Darka Tasića, za navodni ratni zločin u selu Mala Kruša, Kancelarija za KiM je navela da je jasno da je ovakva odluka suda refleksija i dnevnopolitičkih napada usmerenih prema Srbima sa Kosova i Metohije i prakse da se srpski narod oglašava krivim po političkoj i etničkoj osnovi.

"Ovakve drakonske presude jednom civilu dodatno služe Prištini za kreiranje veštačkog balansa u odnosu na zločine tzv. OVK i političkog narativa o Srbima, koje albanski političari žele da proglase zločincima“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Istovremeno, kako su dodali, Tasiću su tokom procesa povređena prava, prema sopstvenom priznanju bio je pretučen od strane zatvorskih čuvara novembra prošle godine, ali za takvo postupanje niko nije sankcionisan.

Braca po materi
17. Jul 2021.
A zasto Srbija ne kazni drakonski Nezira Mehmetaja koji se nalazi u pritvoru u Beogradu?