Kancelarija za KiM: Vandalizovana ambulanta u Suvom Dolu, ekstremisti lome sve što nosi prefiks srpsko

Dom zdravlja Suvi Do
Izvor: Kosovo Online

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oglasila se povodom vandalizovanja ambulante u multietničkom naselju Suvi Do kod Severne Mitrovice i poručila da ekstremisti zaslepljeni mržnjom lome i vandalizuju sve što nosi prefiks srpsko.

U saopštenju su naveli da se u nastavku talasa etničkih incidenata na Kosovu, ovoga puta, na meti našla ambulanta kojoj su razbijena su stakla i iščupana metalna vrata sa šipkama koja su obezbeđivala ovu zdravstvenu ustanovu.

Posledice ovog napada huligana primetila je medicinska sestra pri dolasku u ambulantu, koja je, kako navode, više puta bila na meti ekstremista.

„Iako ova zdravstvena ustanova pruža lekarsku pomoć i Srbima i Albancima, jasno je da ekstremisti, zaslepljeni mržnjom, za to ne mare, već lome i vandalizuju sve što nosi prefiks srpsko. Ovaj napad izazvao je veliku zabrinutost meštana koji ovde dobijaju prekopotrebnu medicinsku pomoć. Kancelarija za Kosovo i Metohiju će preko svojih predstavnika na terenu sanirati ovu štetu i nastaviti da ulaže u srpske zdravstvene ustanove na KiM“, navodi se u saopštenju.