Kancelarija za KiM: Zabrana ulaska rukometašima brutalno kršenje sporazuma o slobodi kretanja

Kancelarija za KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Kancelariija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je odluka Kosovske policije da zabrani rukometašima Rukometnog kluba "Arilje" ulazak na teritoriju Kosova i odigravanje meča sa RK "Trepča" u Severnoj Mitrovici, neshvatljiva i nedopustiva.

"Reč je o anticivilizacijskom činu kojim se umesto vrednosti sportskog duha i fer pleja, od strane Prištine nameće politika zabrana i barijera", kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kako se napominje, obrazloženje Kosovske policije za vraćanje sprtista sa Jarinja je apsurdno i potpuno netačno.

"Rukometašima je rečeno da nijedan sportista iz centralne Srbije ne može ući na teritoriju Kosova i Metohije ukoliko prethodno o tome ne zatraži dozvolu takozvanog Ministarstva sporta u Prištini. Po sredi je brutalno kršenje sporazuma o slobodi kretanja, a posebno ističemo da se ni jednim jedinim dokumentom ne predviđa obaveza sportista iz centralne Srbije da šalju bilo obaveštenja ili traže dozvolu Prištine za ulazak na teritoriju južne pokrajine i odigravanje sportskih mečeva", kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, posle zabrana kojima su bili izloženi novinari iz centralne Srbije, ponovo se blokade postavljaju i sportskoj omladini.

"Šta još treba da se desi da međunarodna zajednica konačno reaguje i osigura poštovanje postignutih sporazuma, čiji je garant i sankcioniše Prištinu zbog jednostranih i po dijalog štetnih poteza", upitali su iz Kancelarije za KiM.

Ja
28. Februar 2021.
To se nesme i nemoze nikome zabraniti slobodno kretanje slobode to je pravo naroda na slobodi !!!!!!
Moi
01. Mart 2021.
Bravo Kosovë