Rukometašima iz Arilja zabranjen ulazak na Kosovo

RK Arilje
Izvor: Facebook

Članovi Rukometnog kluba "Arilje" vraćeni su sa prelaza Jarinje i nije im dozvoljen ulazak na Kosovo, gde je trebalo da odigraju utakmicu sa RK Trepča u Severnoj Mitrovici.

Utakmica odlozenog 9. kola Prve lige Zapad gupa B izmedju RK Trepča - RK Arilje zakazana za danas u 15h nije bila odigrana u zakazanom terminu, jer su rukometaši Arilja zadržani, a zatim i vraćeni sa prelaza Jarinje.

Kako se navodi u saopštenju RK Arilje, obrazloženje koje su dobili je da i drugim sportskim ekipama nije dozvoljen ulazak i da se unapred mora poslati zahtev Ministarstvu sporta u Prištini na odobrenje.

"Očekujemo odluku Rukometnog Saveza Centralne Srbije o odigravanju ove utakmice na neutralnom terenu ili registrovanje sluzbenim rezultatom", kaže se u saoošptenju RK Arilje.

RK Trepča: Sport i politika ne idu zajedno

Šef stručnog štaba RK Trepča Branko Jakšić u izjavi za Kosovo onlajn rekao je da je zatečen odlukom policije Kosova, s obzirom na to da se prvi put desilo da sportisti budu vraćeni.

"Sve ekipe su do sada normalno dolazile. Policajci su videli sportsku opremu u kombiju, nakon čega je jedan od policajaca bio i neprijatan. Čak je u jednom trenutku počeo i da maše policijskim lisicama i da preti da će zvati Javnog tužioca, kako bi uhapsio rukometaše", rekao je Jakšić.

Napominje i da sport nikada ne treba da se meša sa politikom.

"Ovo je katastrofa šta se dešava. Mi se ne mešamo u politiku, ali sport je sport. A, ovo više nije sport. Posle ovoga, ništa ne može više da me iznenadi. Još samo da nam zabrane da ne možemo da pređemo u Srbiju. Srvarno ne znam šta da kažem. Sport i politika ne idu zajedno", zaključio je Jakšić.

Kosovo je Srbija
28. Februar 2021.
Zahvalite Borisu Tadiću koji je uvek granice izmedju KIM i Srbije a Vučić postavio "kosovsku policiju" i carinika na administrativnoj granici. Sramota