Kancelarija za KiM: Zahtevamo od međunarodne zajednice da se uključe i isprate slučaj uhapšenog Sofronijevića

Kancelarija za KiM/bekdrop
Izvor: Kosovo Online

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da zahteva od međunarodne zajednice  da se uključe i isprate slučaj Srećka Sofronijevića koji je danas uhapšen na administrativnom prelazu Brnjak, jer "Srbima na Kosovu Priština ne garantuje niti poštuje ikakva prava".

Kako je navedeno u saopštenju Kancelarije Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapšen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra.

"Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije. Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja. Reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Kurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente", naglašavaju iz Kancelarije za KiM.

Ističu da se Sofronijević mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a da je metak" tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete".

"Iako je on mirno nastavio da živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sever Kosova i Metohije, današnje privođenje nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira, dok god je Kurti na vlasti", navedeno je u saopštenju.