Kastrati: Nije bilo koncentracionog logora u Zlaši, Mustafa će dokazati svoju nevinost

Kadri Kastrati
Izvor: lajmi.net

Bivši zamenik komandanta u operativnoj zoni Lab na području Podujeva Kadri Kastrati rekao je da u selu Zlaše nema koncentracionog logora kako je danas pomenuo tužilac Specijalnog suda u Hagu u optužbama protiv Saljiha Mustafe, prenosi Ljajmi.

Kastrati je rekao da su Saljih Mustafa i njegova jedinica bili pozicionirani u Prištini i da su imali zadatak “da nadgledaju akcije vojske, paravojnih snaga i srpske policije prema albanskom stanovništvu”.

“Njihov posao je bio da svakodnevno izveštavaju komandu Operativne zone Lab o snabdevanju lekova i drugih stvari koje smo morali da ponesemo u Prištinu. U selu Zlaše je bila pozicionirana 153. Brigada. Imajući u vidu fizičku i teritorijalnu vezu sa Prištinom, on je bio u stalnom kontaktu sa komandom 153. brigade koji su činili Adem Šehu, Fatmir Sopi i Šemsi Veselji”, rekao je Kastrati.

On kategorički tvrdi da u pomenutom selu nije bilo koncentracionih logora.

“Nije bilo koncentracionog logora, garantujem vam. Kažem da su u Zlaši postojali neki objekti koji su imali funkciju smeštaja i komandovanja 153. brigadom Operativne zone Lab. Ako misle na objekat u kome je operacija izvedena, gde je brigadom komandovano, da je to bio koncentracioni logor, mislim da su u velikoj zabludi”, poručio je Kastrati.

On je za Info magazin rekao da je “OVK imala zatočenički centar samo u Lapaštici gde niko nije povređen”, rekavši da su “svi srpski civili u tom području dobro tretirani - čak i da su im davani hrana i lekovi”.

Kastrati ističe da sve optužbe protiv Saljiha Mustafe veštački stvara Beograd.

„Sve ove optužbe protiv Saljiha Mustafe izmišljene su u Beogradu. Haški tribunal je blisko sarađivao sa tužilaštvom u Beogradu i Beograd je godinama radio na izmišljanju ovih navoda, ali će na kraju pravda pobediti i Saljih Mustafa će dokazati nevinost”, zaključio je Kastrati.

Bojan
15. Septembar 2021.
Sigurno ...
Rados
16. Septembar 2021.
Ma nije bilo nista sami se ljudu ubijali medjusobom.Pricas gluposti kao da si malo dete.