Kfor: Povećali smo broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i sever

Patrola Kfora
Izvor: Kosovo Online

Vojnici Kfora pojavili su se danas u blizini administrativnog prelaza Jarinje gde su već osam dana stacionirani pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, a iz Kfora za Kosovo onlajn poručuju da "pomno prate situaciju na celom Kosovu i da su povećali broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i sever".

"Kfor pomno prati situaciju na celom Kosovu i ostaje fokusiran na svakodnevnu primenu svog mandata - proisteklog iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. - kako bi se osiguralo bezbedno i zaštićeno okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu. Kfor je povećao broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i severno Kosovo", naveli su iz Kfora za Kosovo onlajn.

Kosovski premijer Aljbin Kurti poručio je danas da je zajedno sa ministrom policije Đeljaljom Svečljom imao sastanak sa komandantom Kfora na kojem je razgovarano o bezbednosnoj situaciji, ali da nema informaciju da se Kfor sprema da interveniše na severu Kosova i zameni specijalne jedinice kosovske policije, kako su naveli pojedini albanski mediji.

косовац
27. Septembar 2021.
КФОР је пристрасан и дозвољава полицији т.з.в. Косова* да са дугим цевима и оклопним возилима застрашују народ.
Mile KiM
27. Septembar 2021.
Rosu su nasi i mnogu su iz Mitrovice
Gresni pop Milorad
27. Septembar 2021.
KFOR je dokazao da je produzena ruka Pristine kojoj Srbi NE VERUJU.
zabeli ks
27. Septembar 2021.
Kao što mi Albanci ne vjerujemo vama srbima a naročito organizacii srpskom IRU-Listu Srpskom filijale iz Srbije.
Miodrag iz Peći
27. Septembar 2021.
@Zabeli. Znam da mrziš Srbe i Srbiju ali to ne pokazuj što nas pišeš sa malum slovim. Nego. Ne možeš Srpsku Listu upređivati sa IRA-om jer Srbi a pigotovio Srpska Lista nisu izveli ni jednu terorističku akciju. Više se Albanci mogu pivezati sa fašističkim balistima koji gle čuda u mojoj Peći učestvuju na mesto teagično poginulog kandidata za gradonačelnika iz DPK. Takođe se Albanci na KiM mogu povezati sa Palestinskim Hamasom ili Al-fatahom i čak i sa
ISIS - om. Ali, gršiš, kao i ni Srbi što vas nazivamo Šiptarima a ne ksko nas je Vuk učio: Albancima jer bi tako definitivno bili nacionalna manjina doseljena iz matične Albanije i druga greška je naziv "Iridenta" koja nije separatizam već naprotiv pripajanje otetih teritorija matici i tako ispade da je matica Albanaca Kosovo a ne Albanija i tako je Kurti Boljetini umuslo da je on glavniji od Rame Toptanija. Dakle Ira želi da se odcepi od Engleske. Engleska je zadržala 1/6 teritorije nastanjenu protestantima a omogućila nezavisnost Republici Irskoj nastanjenoj katolicima pa aluzija da Srpska Lista traži da 1/6 KiM ostane u Srbiji je sasvim na mestu ali šta ćemo što su svi Irci hrišćani a Albanci na KiM su 90% muslimani i svi Irci govore engleski a na KiM se govori srpki i albanski. Nego, držite se vi svog uzora Palestine. A nama Srbima su uzori car Dušan, Sveti Sava, despot Stefan, Karađođe, Miloš, Mihajilo i Aleksandar Obrenović, Petar Karađorđević osloboditelj i kralj Aleksandar ujedinitelj i najzad čiča Draža Muhajilović.