Kličko: Kao što su se Albanci izborili protiv srpskog okupatora, tako ćemo i mi protiv ruskog

Vitalij Kličko
Izvor: lecanton27.ch

Gradonačenik Kijeva Vitalij Kličko koji boravi u Davosu, u razgovoru za švajcarski list "Le Kanton 27" zahvalio je Albancima i Kosovu na vojnoj podršci, ali i solidarnosti sa ukrajinskim narodom, poručivši da "se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora".

"Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije...", kaže Kličko za švajcarski list.

Gradonačelnik Kijeva, ujedno i bivši svetski šampion u boksu zahvalio je Kosovu i Albancima na solidarnosti sa Ukrajinom kako u vojnom aspektu tako i na humanitarnoj pomoći.

"Verujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije“, rekao je Kličko.