Komandant Nacionalne garde Ajove u poseti Kosovskim bezbednosnim snagama

General Ozborn na vežbi KBS-a
Izvor: Klan Kosova

Komandant Kosovskih bezbednosnih snaga general-potpukovnik Baškim Jašari primio je komandanta Nacionalne garde Ajove general-majora Stivena Ozborna, koji boravi u poseti Kosovu, u okviru posete guvernerke Ajove, prenosi Indeks onlajn. 

General Jašari primio je generala Ozborna na sastanku gde mu je zahvalio na poseti i odličnoj saradnji od stupanja na dužnost komandanta Nacionalne garde Ajove.

Tokom sastanka, generali su razgovarali o međusobnoj saradnji tokom  vojnog manevra "Defender Europe 23“, saradnji u drugim oblastima i produbljivanju saradnje između vojnih snaga AJjove i Kosovskih bezbednosnih snaga, a  takođe je dogovoreno da počne planiranje Dinamičkog plana GK Ajova-KBS 2024- 2025 .

Ovog puta, tokom boravka u KBS, general Ozborn je posetio Prvi puk Komande Kopnenenih bezbednosnih snaga u pratnji načelnika štaba KBS i komandanta Kopnene jedinice. 

Tokom te posete, general Ozborn se detaljnije informisao o misiji, zadacima, opremljenosti jedinice i opširnije razgovarao o angažovanjima puka sa fokusom na terenske vežbe tokom "Defender Europe 23".