Vučić: KBS ne smeju ni da postoje, ali baš ih briga – Turska ih naoružava

Aleksandar Vučić
Izvor: Print Screen/Pink

Vučić je ukazao da Kosovske bezbednosne snage ne bi ni smele da postoje, ni po Kumanovskom sporazumu, niti po Rezoluciji SB UN 1244, ali i pored toga, ne samo da postoje, već ih, pre svega Turska, naoružava.

"KBS ne bi smele da postoje, ali njih, Zapad i Tursku, baš briga. Briga njih za međunarodno pravo. Međunarodno pravo, to su oni, to je pravo jačeg. Priština pravi svoju vojsku, koja ne sme da postoji, a oni to pravdaju time da je Kosovo nezavisno, jer su ga svi oni priznali, po pravu jačeg, izvučeno iz protivpravne agresije na SRJ", rekao je Vučić.

Naveo je da je Turska dala Kosovu moćno oružje, između ostalog, i „bajraktare“.

"Ti ’bajraktari’, kada ih podignu, imaju termovizijsku vidljivost 40 kilometara noću i 60 kilometara danju, i mi sada moramo da budemo oprezni po raznim pitanjima. I znamo šta radimo, ali moramo da imamo adekvatna sredstva ako naš narod bude ugrožen, da reagujemo. Time se ozbiljno bavimo", rekao je Vučić.

To, dodaje, nisu "priče i bajke", jer se svet promenio, i Srbija mora da bude oprezna i da vodi računa o svemu.

Vučić je naveo i da je Srbija odustala od kupovine turskih "bajraktara", jer ih Ankara isporučuje Prištini.

"Nećemo sa njima da sarađujemo, jer su glavni snabdevači nepostojeće države“, rekao je Vučić.

Najavio je da uskoro u Srbiju stižu moderni kineski dronovi CH-95, sa dobrom rušilačkom snagom i eksplozvinom moći, a za oko pet meseci stiže u zemlju i više stotina dronova- kamikaza sa Bliskog istoka.

"A, sve to da bismo odvratili eventualnog agresora", rekao je Vučić.