Konjufca predvodi delegaciju Kosova u Strazburu: Zalaganje za članstvo u Savetu Evrope

delegacija Kosova u Savetu Evrope
Izvor: Facebook

Delegacija Skupštine Kosova boravi u Strazburu gde se, kako navode, zalažu za članstvo Kosova u Savetu Evrope. Predsednik Skupštine Gljauk Konjufca, koji predvodi delegaciju, predstavio je slučaj Kosova Komitetu za politička pitanja i demokratiju, prenosi RTK.

Na sastanku se razgovaralo o važnim pitanjima koja potvrđuju dostignuća Kosova u poslednjih nekoliko godina i adresiraju preporuke iz izveštaja eminentnih pravnika.

Osim toga, delegacija se sastala sa značajnim ličnostima iz različitih političkih grupa, uključujući Beatris Fresko-Rolfo, izvestioca za Kosovo u Komitetu za ravnopravnost i nediskriminaciju, nacionalnom delegacijom Francuske itd.

Konjufca će, zajedno sa ostalim članovima delegacije koju čine Saranda Bogujevci, u svojstvu šefa kosovske delegacije u Parlamentarnoj skupštini, zamenik ministra spoljnih poslova i dijaspore Krešnik Ahmeti, kao i poslanici Arben Gaši, Besnik Tahiri, Enis Kervan i Arijana Musljiu-Šoši, imati danas i druge važne sastanke.

Članstvo Kosova u Savetu Evrope komentarisao je i šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri koji je rekao da će članstvo Kosova u Savetu Evrope zapečatiti stabilan put Kosova u EU.

"Dve godine mog angažovanja u kosovskoj delegaciji kao člana nekoliko komisija i učesnika jedne političke grupe, sa punom odgovornošću kažem da će članstvo Kosova u Savetu Evrope zapečatiti naš stabilan put u EU. Za to vreme, zajedno sa kolegama, bili smo aktivni u komunikaciji, diskusiji i argumentaciji zašto bi Kosovo trebalo da bude deo te institucije", naveo je Tahiri na Fejsbuku.