Kosovska policija: Tablice KM, PR i GL ne mogu više na sever Kosova

Jarinje, pripadnici Rosu i protest građana
Izvor: Kosovo Online

Primena privremenih registarskih tablica za vozila sa srpskim registracionim oznakama sprovodiće se na celoj teritoriji Kosova. Policija će danas upozoravati vozače koji upravljaju vozilima sa registracionim oznakama gradova Srbije i koji su pre uvođenja recipročnih mera ušli na Kosovo da su u obavezi da izvade privremene tablice, saznaje Kosovo onlajn u policiji. 

Donošenjem odluke o recipročnim merama prestaje i važenje KS tablica kao i registracionih oznaka gradova na Kosovu koje izdaju policijske uprave MUP Srbije koje su sa Kosova izmeštene u gradovima Srbije.

Važeće su samo RKS oznake. Tablicama KM, PR, GL, novom odlukom Vlade Kosova nije moguće više upravljati vozilima ni na severu Kosova, rečeno je za Kosovo onlajn u kosovskoj policiji.

Zbog većeg broja vozila sa srpskim oznakama u Gračanici, Štrpcu i Kosovskom pomoravlju, postoji mogućnost razmatranja opcije da se privremene tablice izdaju u opštinskim registracionim centrima.

Policija od jutros obaveštva vozače da privremene tablice mogu preuzeti usključivo na prelazima između Kosova i Srbije.

Miodrag iz Peći
20. Septembar 2021.
Mi sa statusom interno raseljenih lica ne možemo na drugi način registrovati svoja vozila.
Mili
20. Septembar 2021.
Ma kako ne mozes komso mili.
Ides lepo u svoj rodni grad ,primas lepo registarke tablice i gotova prica.
Srpski glavari znali su za ovo her su sami dogovorili i potpisali ovo sto se upravo desava.Zasto vam ne kazu istinu??Pa treba njih da pitate.