Pripadnici Rosu sa dugim cevima na Jarinju pretresaju građane koji su peške krenuli u centralnu Srbiju

Pripadnici Rosu pretresaju građane na Jarinju
Izvor: Kosovo Online

Pripadnici specijalne jedinice Rosu od jutros na prelazu Jarinje pretresaju građane koji su se pešice uputili ka centralnoj Srbiji, jer drugačije ne mogu da pređu.

Prelaz je blokiran u oba pravca, a nezadovoljni Srbi sa severa Kosova okupili su se na Jarinju kako bi izrazili protest zbog odluke prištinskih vlasti da uvede recipročne mere prema Srbiji i naloga da sva vozila sa srpskim registarskim tabicama pri ulasku na Kosovo moraju da stave probne kosovske tablice.

Kosovska policija je još juče u tu svrhu na prelazima instalirala nekoliko montažnih kontejnera, a od jutros su prelaze Brnjak i Jarinje zaposeli i pripadnici specijalne policijske brigade Rosu, koji se prema informacijama sa terena nalaze raspoređeni širom severa Kosova.

Sa narodom okupljenim na Jarinju nalaze se i predstavnci Srpske liste, koji su zatražili od Beograda i međunarodne zajednice da im pomogne u rešavanju ovog problema.

Ka
20. Septembar 2021.
Ako sada ne reagujes Srbijo ne treba nikad, znacemo da smo pusteni niz vodu!
Dušan Silni
20. Septembar 2021.
Na žalost, imamo za Premijera hrvaticu a Vučić samo priča i radi sve u pravcu priznanja Kosmeta. Trebala je Srbija odavno da održi referendum na celoj teritoriji, uključujući i Kosmet, na kome bi se izjašnjavalo o statusu Kosmeta. Ako je većina da Kosmet dobije nezavisnost od Srbije, onda bi to motalo da se poštuje. A ako nije, to bi moralo da se takodje poštuje. Isto treba da se uradi što se Vojvodine tiče, dok nije kasno jer ovaj Čanak radi na odvajanju Vojvodine protiv intetesa Srbije i Srba koji u njoj žive.
Filip
20. Septembar 2021.
Hoce hoce cekaj jos Malo hahah
Goran
20. Septembar 2021.
Sada ce spinovanjem oko “bivse vlasti” da se pravda
Rudi
20. Septembar 2021.
Bravo Republik Kosova
luka
20. Septembar 2021.
gospodo pitanje tablica na severnom delu uopšte nije politčko pitanje...ovde se politizuje sve i svašta a da zato najčešće nema nikakvog racionalnog razloga...tablice i uopšte registracija automobila su praktično pitanje...na severnom delu Kosova se vozi sve i svašta...prepordaju se kradena vozila, saobraća se čak i bez ikakvih tablica...pa ko normalan to može da toleriše...pa Srbija je bila ta koja je prva trebala da pristupi ovom problemu a ne da se sada ponovo po ko zna koji put baca zla krav...
istina
20. Septembar 2021.
U kojem svetu ti zivis , od kada u severnom delu nema auta bez tablica, a ovo je interesna zona i svi gledaju kako naplatiti od gradjana sto vise para.
Istina
20. Septembar 2021.
Desiće se narod!!!!
Mali Mrav
20. Septembar 2021.
Vrijeme je bilo odavno da se pitanje slobodnog kretanja riješi ali ne na grbači Naroda. Ovo je kao i uvijek političko pitanje Nažalost. Srbija mora shvatiti da Srbi sa Kosova nisu meso za topništvo kao što su to bili Srbi u Hrvatskoj a Srbi moraju shvatiti da žive gdje žive i da sami sebi olakšaju život
Slavko
20. Septembar 2021.
slobodnog kretanja riješi-Mislis, zabeli bote, da se resi da vam Evropa konacno dozvoli da bez vize pobegnete u istu? Ne sekiraj se, znaju Srbi sa dve nacionalne drzave 200+ godina gde zive i ko su. Inace, ovo nece dugo potrajati, bice ista prica kao i sa taksama na robu, a Kurti opet smenjen. Zivi bili , pa videli.