Kosovska policija: Zatvoreno šest jedinica Poštanske štedionice na severu

Kosovska policija
Izvor: Kosovo Online

Kosovska policija saopštila je da je danas u četiri opštine na severu na šest lokacija izvela policijsku akciju, prilikom koje je zatvoreno šest ekspozitura Banke Poštanske štedionice.

Kako se ističe u saopštenju, operacija je sprovedena u saradnji i koordinaciji sa relevantnim institucijama Kosova i pravosudnim organima.

"Kosovska policija, po izveštajima institucija za finansijski nadzor, kao što su Finansijsko-obaveštajna jedinica i Centralna banka Kosova, zajedno sa Poreskom upravom Kosova, na osnovu ovlašćenja nadležnog tužioca, sprovodi policijsku akciju na šest lokacija u četiri opštine na severu Kosova, a to su tzv. Trezor Poštanske štedionice (Banka Poštanske Štedionice) i njenih pet drugih filijala, koje su nelegalno poslovale na području Republike Kosovo", istakli su iz Policije.

Kako su naveli, "akcija protiče bez problema i incidenata".

"Svrha policijske akcije je uspostavljanje reda i zakonitosti, gde je po ovlašćenju nadležnog tužioca zatvoreno šest jedinica takozvane ilegalne poštanske štedionice na severu zemlje", poručuju iz Kosovske policije.

Akcija policije, kako se dodaje, rezultirala je zaplenom dokumenata i oko 1.600.000 evra, oko 74.700.000 dinara, oko 19.500 franaka, oko 13.800 američkih dolara, oko 40 australijskih dolara. .
"Šest ekspozitura tzv. „Štedionice poštanske banke“ na severu zemlje je zatvoreno i postavljena su zvanična obaveštenja o njihovom zatvaranju", dodaje se u saopštenju.