Kosovski centar za genocid: SAD i EU da proglase Vučića, Dačića i Dodika za persone "non grata"

Centar za genocid - nepoželjne osobe
Izvor: Koha ditore

Kosovski centar za genocid uputio je zahtev da Sjedinjene Američke Države i Evropska unija proglase pristalice Ratka Mladića, koji je u Hagu osuđen na doživotni zatvor, za persone "non grata", prenosi Koha.

U saopštenju za medije iz Centra navode se imena, kako ističu, "Mladićevih ideoloških sledbenika".

"Iako odložena, doživotna kazna Ratka Mladića simbolizuje jasnu poruku da je genocid zločin koji ne zastareva. Međutim, kazne ove prirode imaju i funkciju sprečavanja ponavljanja takvih zločina. Nažalost, reakcije institucija u Srbiji i Republici Srpskoj, koje su bile rezultat ovog genocida, dokazuju suprotno. Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Milorad Dodik, Ana Bernabić i mnogi predstavnici srpskih državnih i političkih institucija nastavljaju da negiraju genocid i veličaju zločinca Ratka Mladića", navodi se u saopštenju Centra.

Dodaje se da je ćutanje demokratskih zemalja, arogancija koja može podstaći da se zločini ponove.

"Veoma je važan trenutak da SAD i EU proglase sve mentore, ideološke sledbenike i negiranje genocida personama ’non grata’, jer ćutanje demokratskih zemalja pred ovom arogancijom koja izlazi u prilog počinjenim zločinima može podstakniti da se zločini ponove zločine", zaključuje se u saopštenju.

Zoran
10. Jun 2021.
Kosovski centar....buahahahaha