Kosovski mediji pripadnika Kobri na snimku sa Danilom Vučićem označili kao Jevtića

Neistinite tvrdnje kosovskih medija - pripadnik Kobri B. Borčić prikazan kao sasvim druga osoba
Izvor: Novosti/Print Screen

Mediji u Prištini i kosovski premijer Aljbin Kurti nastavljaju kampanju dezinformacija uperenih protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, a meta je njegov sin Danilo Vučić, pišu "Novosti".

Dan nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izneo neistine o umešanosti Vučićevog sina u događaje u Banjskoj, "Novosti" navode da prištinski mediji nastavljaju sa iznošenjem neistina o tome.

Tako je, prema pisanju ovog beogradskog medija, "RTV Dukadjini" u tu svrhu iskoristio snimak dolaska Danila Vučića u Gračanicu za Vidovdan.

Vest koja je objavljena na tom portalu nosi naslov "Ekskluzivni snimak - Terorista Milorad Jevtić ispratio Vučićevog sina Danila u Gračanicu za Vidovdan".

Prema saznanjima "Novosti", označena osoba ipak nije Jevtić, već je u pitanju B. Borčić pripadnik Kobri koji se nalazi u pratnji Danila Vučića.

Da je u pitanju lažna vest, kako dalje navode u tekstu, govore i fotografije na kojima se nalazi Boričić.

Na prvoj fotografiji je kadar sa tog kosovskog medija, gde je zaokružena osoba za koju tvrde da je Jevtić.

Na drugoj fotografiji se jasno vidi da je u pitanju Boričić, o kome su izveštavali i svetski mediji, pišu "Novosti".

Povodom optužbi koje su plasirane iz Prištine, pre dva dana je reagovao i sam predsednik Vučić.

"Kurti je optužio moju porodicu, mog prvenca Danila, ni on sam ne zna kako je do toga došao, da je nekako učestvovao u, kako kaže, terorističkom napadu u Banjskoj. Prva odlika kukavica koju svaki čovek primeti je kad neko napada tuđe porodice, decu, jer mu se oni uvek čine kao najlakše meta. Danilo, naravno, nema nikakve veze ni sa čim, osim što voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen deo, u skladu sa Poveljom UN. Pokušao si Kurti i dugim cevima majicu da mu skineš, nisi uspeo. Ćerku si mi vređao, onako , junački i muški kako samo ti umeš. Terorista na Kosovu si samo ti, jer ubijaš i terorišes srpski narod, a za Danila ne brini, hrabar je mladić, nikada i ni po čemu tebi sličan. A, Šolaku i domaćim kriminalcima, kojima Kurti uređuje medije, samo poručujem da Srbiju neće pobediti", poručio je Vučić na Instagramu.