Kovačevski: Severna Makedonija, Albanija i Srbija imaju evropsku budućnost

Dimitar Kovačevski
Izvor: Telegrafi.com

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski kaže da je njegova zemlja dokazala da ima prijatelje u zemljama članicama EU i da su Severna Makedonija, Albanija i Srbija danas potvrdile stav da imaju evropsku budućnost.

On je na Fejsbuku napisao da zemlje koje se raduju budućnosti naspram prošlosti, imaju punu podršku u ispunjavanju strateškog cilja.

"Danas smo ja, Edi Rama i Aleksandar Vučić odlučili da još jednom potvrdimo stav da Severna Makedonija, Albanija i Srbija imaju evropsku budućnost. Odlučili smo da ponovimo svoje obaveze prema EU, koja je posvećena napretku regiona u ekonomskom i političkom smislu i koja se zalaže za brze i odlučne procese evropskih integracija, da ponovimo svoje obaveze prema EU na dugom putu preko Zapadnog Balkana", rekao je Kovačevski.

On je dodao da će, ukoliko se ne obezbedi napredak u procesu evropskih integracija, to biti ozbiljan problem i da će uticati na kredibilitet EU na Balkanu.

"Zajedno ćemo na Samitu EU na Zapadnom Balkanu preneti naše stavove o ovoj temi na širokom forumu, u centru evropske diplomatije", rekao je Kovačevski.