Krasnići: DPK spremna da na sledećoj sednici dogovori raspuštanje Skupštine

Memlji Krasnići
Izvor: Facebook

Predsednik DPK Memlji Krasnići rekao je da je nastavak rada Vlade Aljbina Kurtija štetan za Kosovo, i da sa njenin članovima i predsednicom Vjosom Osmani može da razgovara samo o održavanju novih izbora, prenosi Kljan Kosova.

„Prekinuli smo zvaničnu komunikaciju sa premijerom i predsednicom, nećemo razgovarati, osim o potencijalnom političkom dogovoru da raspišemo datum izbora. Tako smo, znajući Kurtijev autoritarni i egocentričan karakter, pružili šansu da ne da ostavku, već da je zajedno predamo kao skupština“, rekao je Krasnići.

Dodao je da je veoma važno vratiti mandat građanima, kako bi se videlo kakav je njihov odnos prema Kurtijevoj vladi danas, s obzirom da se ona, kako navodi, nije pridržavala programa sa kojim se takmičila na izborima.

„Ako je Kurti siguran da radi dobar posao, i da je poboljšao živote građana, neka izađe na izbore, neka dobije još jedan mandat, ali siguran sam da se to neće desiti na narednim izborima“, istakao je Krasnići.

Naglasio je da je DPK spreman da se proceduralnim predlogom dogovori o raspuštanju skupštine na sednici 27. ili 28. jula.

„Spreman sam da se za 24 sata dogovorim o proceduralnom predlogu za raspuštanje skupštine, već u četvrtak ili petak, i ako su tako sigurni, idemo na izbore. Pustimo građane da govore, verujem da bi to bilo najbolje što možemo da uradimo“, rekao je Krasnići.