Krasnići: Raste nezadovoljstvo političkim pravcem kojim Kosovo ide, neophodni vanredni izbori

Memli Krasnići
Izvor: Reporteri

Predsednik DPK Memlji Krasnići naveo je da je čak 76,8 odsto građana nezadovoljnim političkim pravcem kojim Kosovo ide i poručio da su potrebni hitni vanredni parlamentarni izbori.

Krasnići je na Fejsbuku komentarisao najnoviju publikaciju "Pulsa javnosti", na osnovu istraživanja javnog mnjenja koje su u aprilu sprovele UNDP, a finansirao USAID, i naveo da rezultati ankete pokazuju da "45,6 odsto građana Kosova uopšte nije zadovoljno političkim pravcem Kosova, dok je 31,2 odsto želelo da ostane neutralno, a samo 23,2 odsto je dalo pozitivan odgovor".

„Građani Kosova nisu zadovoljni političkim pravcem zemlje i time što ova vlada, isključujući međunarodne saveznike i sarađujući sa kriminalcima, ne zastupa njihovu volju. Ovo još jednom svedoči o hitnosti promene političkog pravca kojim je zemlja krenula, a što se ne može učiniti bez promene vlade“, napisao je Krasnići.

On navodi da su nezaposlenost, siromaštvo, inflacija, visoke cene osnovnih proizvoda i nekvalitetne zdravstvene usluge u vrhu listi društvenih problema, kao i da 78% građana smatra da se zapošljavanje u javnim institucijama Kosova ne zasniva na zaslugama.

„Ovo nezadovoljstvo građana, koje je takođe dokazano u stvarnim posledicama po našu zemlju, merama i sankcijama naših saveznika, mora se hitno rešiti. To se može uraditi samo vanrednim izborima, koji bi zemlji doneli odgovornu i kredibilnu vladu, koja bi svojim delovanjem vratila Kosovo u pravi politički pravac – ka evroatlantskim integracijama koje nemaju alternativu“, dodao je Krasnići.