Krasnići: Kurti je licemer, nije se držao nijednog principa u dijalogu

Frašer Krasnići
Izvor: Ekonomia Online

Član Socijaldemokratske partije Kosova Frašer Krasnići izjavio je da se kosovski premijer Aljbina Kurti u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i posrednicima iz Evropske unije Đuzepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom nije pridržavao nijednog svog prethodnog principa po pitanju dijaloga, prenosi Kljan Kosova.

Krasnići je istakao da je Kurti licemer koji je promeni svoje vrednosti i principe.

"Već je poznato da je Kurti licemer i da je promenio sve vrednosti i principe. Otišao je na pregovore ne pridržavajući se nijedne prethodne tačke koju je sam postavio i uslova koje je Srbija morala da ispuni da bi zaslužila sastanak sa kosovskim premijerom", istakao je Krasnići.

Po njegovim rečima, Kurtijeva promena se dogodila mnogo ranije na šta je njegova stranka upozoravala, a dijalog Beograda i Prištine će po oceni Krasnićija, biti još gori nego za vreme prethodnih kosovskih vlada.

"Još 2017. godine smo upozoravali da postoji konceptualna promena Samoopredeljenja. Pregovori sa Srbijom se nimalo ne razlikuju od prethodnih vlada i imaju tendenciju da budu još gori nego ranije. Kompromis u vezi Mini Šengena i Zajednice srpskih opština nije smeo da bude naprvljen", naglasio je Krasnići.