Spahiu: Kurti nije smeo da upotrebljava pogrdne izraze za Odalovića

nedžmedin-spahiu
Izvor: lajmi

Profesor Nedžmedin Spahiu smatra da kosovski premijer Aljbina Kurti na prvom sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu nije trebalo da upotrebi „neprimerene izraze i reči“ za šefa Komisije za nestala lica Veljka Odalovića, prenosi Ljajmi.

Spahiu ističe da je susret Kurtija i Vučića nastavak procesa dijaloga koji bi trebalo nastaviti, ali bez pogrdne retorike.

„Smatram da je greška premijera Aljbina Kurtija je to što je koristio loše reči za srpskog predstavnika Komisije za nestala lica Veljka Odalovića. Mislim da proces dijaloga treba nastaviti, ali bez korišćenja takve retorike. Misija je da se dobije priznanje, a to može da se postigne samo uz normalan razgovor“, rekao je Spahiu.

Na jučerašnjem sastanku kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u okviru dijaloga Beograda i Prištine, uz prisustvo predstavnika EU Đuzepa Borelja i Miroslava Lajčaka, Kurti je zahtevao da Veljko Odalović i Zoran Anđeleković budu uklonjeni sa funkcija.

Miodrag iz Peći
16. Jun 2021.
Veljko Odalović je previše dobro radio svoj posao i to Albancima najviše smeta jer Albanci hoće da se predstave kao "Žrtve" i da i srpske žrtve prestavi kao "Kosovare" isto kao i Hrvati koji Srbe koje su pobili ustaše predstavlja kao Hrvate. Ne znam zašto predsednik kosovske komisije za nestala lica čini mi se Prenk Gjetaj ne ustane u odbranu svog kolege sa kojim je dobro sarađivao.