Krasnići: Kurti je majstor i šampion propagande

Memlji Krasnići
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići rekao je da kosovski premijer Aljbin Kurti okleva oko vanrednih izbora jer, kako smatra, zna da ne može da dobije isti procenat glasova kao prošli put, prenosi Reporteri.

Na pitanje zašto opozicija ne ruši Kurtijevu vladu, Krasnići je rekao da zakonske i ustavne mogućnosti za smenu premijera nisu jednostavne.

"Voleo bih da je tako lako. U formalnom smislu nemamo lake zakonske i ustavne opcije da ga skinemo sa mesta premijera. Rekao sam mu ako misli da ga narod hoće, idemo na izbore. Ali on zna da ni on ne može da dobije ni približno glasova koje je imao u prošlosti", rekao je Krasnići u intervjuu za Lajmi.

Krasnići je rekao da je Kurti "majstor, šampion i bez premca" u propagandi.

"Za to ne može niko od nas sa njim da se takmiči, niko na političkoj sceni, ni sada, ni u prošlosti, ne može da ga nadmaši po propagandi i obmani", naveo je Krasnići.

Govoreći o poništavanju tendera za nabavku školskih udžbenika, Krasnići je rekao da je Kurtijeva vlada uništila najbolju praksu koja je uspostavljena od proglašenja nezavisnosti.