Krasnići: Kurti postao "majstor laži", dijalog sa Srbijom mu postao prioritet

Rezarta Krasnići
Izvor: Reporteri

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasnići istakla je da je kosovski premijer Aljbin Kurti tokom trogodišnjeg manadata postao "majstor laži" i ukazala da je, iako je govorio suprotno, njegov prioritet postao dijalog sa Srbijom, te da je prihvatio Zajednicu srpskih opština, bez obzira na obećanja koja je dao građanima prilikom dolaska na vlast.

Krasnići je na Fejsbuku povodom trogdišnjice mandata vlade sumirala, kako je napisala, "sve laži" koje je on izgovorio za to vreme.

"Pitanje dijaloga, za koje je pre izbora rekao da je prioritet broj 7, postalo je prvi prioritet njegove vlade, a on je užurbano krenuo u sastanke sa Vučićem, kršeći principe i obećanja koja su data porodicama nestalih. Tvrdio je da nema dijaloga bez rasvetljavanja njihove sudbine. To se nije desilo, ali jesu sastanci sa Vučićem", navela je Krasnići.

Ukazala je da je Kurti prihvatio obavezu da se formira ZSO, kao i da je odgovoran za incidente na severu Kosova i napade na Kosovsku policiju.

Prema njenim rečima, sve što je za Kurtija bilo loše dok je bio u opoziciji - postalo je dobro kada je došao na vlast.

"I nepotizam i korupcija su mu postali prihvatljivi. To su potvrdile i stotine tendera iz jednog izvora koji su dodeljeni za vreme ove vlasti, iza kojih stoje milioni evra", istakla je ona.

Za tri godine aktuelne vlade, ukazuje, Kosovo se vratilo decenijama unazad.

"Danas je Kosovo pod sankcijama EU, sa slomom u odnosima sa SAD, kao rezultat nedostatka koordinacije sa našim saveznicima i delovanja sa idejom da je Kosovo privremeni projekat", zaključila je Krasnići.