Krasnići: Kurtijeva arogancija prema međunarodnim predstavnicima šteti Kosovu

MilJazim Krasnići
Izvor: Ekonomia Online

Stručnjak za politička pitanja Miljazim Krasnići kaže da arogantan pristup vlade Aljbina Kurtija prema međunarodnim predstavnicima nanosi veliku štetu Kosovu, prenosi Ekonomija onlajn. 

Smatra da Kurtijev Pokret Samoopredeljenje mora da demokratizuje način na koji komunicira sa građanima i da premijer Kosova treba da reformiše stranku kojom upravlja.

Krasnići je ocenio da su dobre odluke koje je Vlada donela u vezi sa borbom protiv korupcije, ali da su intervencija specijalne jedinice kosovske policije na severu i ukidanje gasnog projekta u koji su uključene SAD, štetni za Kosovo. 

"Smatram da se neke odluke koje je Vlada donela protiv korupcije mogu smatrati dobrim i neophodnim, ali neke strateške odluke kao što je intervencija na severu i ova sa gasom su ne samo nepotrebne već i veoma štetne. Projekat u vezi sa  gasom je strateški interes Kosova i nevoljnost Vlade ostavila je mnoge dileme šta su njihovi pravi motivi", rekao je Krasnići.

Naveo je da nada da će Vlada ispraviti taj negativan stav, ali ako ga ne promeni, to bi moglo imati velikih negativnih posledica po Kosovo. 

Krasnići smatra i da bi Vlada trebalo da odustane od "bahatosti i isključivanja političkih partnera".

"Vlast mora da promeni način delovanja, mora da se odrekne bahatosti, isključivanja političkih partnera, a ne može ni sa jednom strankom, jer se već zna da je sve uvredila", naveo je Krasnići.

Smatra da bi trebalo ukinuti nepotizam prilikom zapošljavanja, a da Pokret Samoopredeljenje treba da se otvori za unutrašnji dijalog jer je, kaže, ideja da samo jedna osoba donosi odluke pogrešna.

"U stvarnosti, pokret Samoopredeljenje mora da demokratizuje način na koji komunicira sa građanima i da reformiše stranku kojom upravlja”, rekao je Krasnići.