Krasnići: Na Kosovu nikada nije vladala veća korupcija

Memli Krasnići
Izvor: Reporteri

Predsednik DPK Memlji Krasnići rekao je da na Kosovu nikada nije vladala veća korupcija od ove u Kurtijevoj vladi, prenosi Kljan Kosova.

„Ako je ikada bilo korupcije na Kosovu, to je korupcija koja je prodrla u pore svake institucije i svakog nivoa vlasti, ali koja ima određenu piramidu. Ona je direktno povezana sa vladom i premijerom Kurtijem“, rekao je Krasnići.

On je dodao da je najveća korupcija u oblasti energetike, a da je "glavni lik" ambasador Kosova u Hrvatskoj Martin Berišaj.

„U sedištu priče je ambasador Kosova u Hrvatskoj, prijatelj Aljbina Kurtija, Martin Berišaj. Kriminal i korupcija koja je počinjena u oblasti energetike u ovoj vladi je bila takvih razmera da to nikada nismo videli čak ni u regionu. Martin Berišaj je gravitaciona tačka, centar najvećeg koruptivnog i finansijskog skandala u regionu, sa sedištem u Sloveniji i Srbiji“, izjavio je Krasnići.

On je o incidentu koji se dogodio na sednici Skupštine Kosova 13. jula, rekao da je ovo prvi put da je vlast organizovano intervenisala protiv poslanika. 

„Čak i u najmračnijim danima kosovskog parlamentarizma, kada je pokret Samoopredeljenje nasilno prekinuo rad narodnih predstavnika, bacio suzavac i napao ministre flašama i jajima, ministri vlade nikada nisu reagovali“, rekao je Krasnići.

Prema njegovim rečima, DPK ne prihvata predlog ABK za rušenje vlade, jer su svesni da nemaju dovoljan broj poslanika u Skupštini.