Opozicija sa Eskobarom: Vlada Kosova mora da sarađuje sa strateškim saveznikom - SAD

večera predstavnika opozicije sa Eskobarom
Izvor: Facebook

Lideri opozicionih stranaka Ramuš Haradinaj i Memlji Krasnići razgovarali su večeras sa izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, a nakon sastanka poručili su da je neophodno da Vlada Kosova u potpunosti sarađuje sa "večnim strateškim saveznikom Sjedinjenim Američkim Državama".

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj istakao je da poseta Eskobara dolazi u važnom trenutku za Kosovo i region.

"Iskoristio sam priliku da se zahvalim Eskobaru na njegovoj posvećenosti jačanju odnosa Kosova sa SAD, istovremeno u njegovoj posvećenosti procesu dijaloga", naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Dodaje da je zatražio da se podigne nivo bilateralnih odnosa između Kosova i Sjedinjenih Država.

"Napretka ima, ali sam naglasio da je veoma neophodno da se državna agenda Kosova gura napred sa visokom državnom i institucionalnom odgovornošću prema članstvu u Nato, kao i da Vlada bude u punoj saradnji sa našim strateškim i večnim saveznikom - SAD", dodao je Haradinaj.

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići je na Fejsbuku napisao da komunikacija sa strateškim saveznicima nije samo dobrodošla i plodonosna, već je i neophodna za unapređenje interesa Kosova.

"Na osnovu ovog cilja večeras smo u rezidenciji ambasadora Hovenijera održali radnu večeru sa izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom. Zajedno smo razmenili mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji i viziji za prosperitetniju budućnost našeg naroda i zemlje", naveo je Krasnići.

Dodao je da je "Kosovo ostvarilo svaku pobedu i svaki uspeh na putu oslobođenja, nezavisnosti i izgradnje države sa SAD te da je stoga to partnerstvo nezamenljivo na budućem putu ka evroatlantskim integracijama".

Večeri je u rezidenciji američkog ambasadora u Prištini prisustvovao i predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku.