Krasnići: Nije bilo koordinacije sa međunarodnim partnerima za akciju na severu

Memlji Krasnići
Izvor: Ekonomia Online

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići smatra da je uvođenje reciprociteta Srbiji po pitanju registarskih tablica legitimno i neophodno, prenosi Ljajmi.

"Iz perspektive DPK, odluka je bila legitimna i neophodna, nismo bili potpuno sigurni da li je izabran dobar trenutak za njeno sprovođenje, jer nije bilo transparentnosti tokom donošenja odluke. Bez obzira nazo, ipak je odluka poštena, legitimna i ustavna i kao takva se mora sprovesti “, rekao je Krasnići.

Prema njegovim rečima, postupke Srbije na severu i tendencije eskalacije situacije trebalo bi shvatiti ozbiljno.

"Postupci Srbije nisu samo simbolični i moraju se shvatiti ozbiljno. Naš cilj je prvenstveno bio fizička sigurnost i dobrobit policajaca i drugih državnih službenika, koji su na severu kako bi osigurali sprovođenje mera reciprociteta", rekao je Krasnići.

Lider DPK zatražio je potpunu koordinaciju s međunarodnom zajednicom.

"Razlog zašto smo zatražili potpunu koordinaciju s međunarodnim partnerima je činjenica da nije postojala prethodna koordinacija. Očigledno je da nije pretgodnog dogovora sa našim partnerima jer smo u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima zemalja Kvinte", zaključio je Krasnići.