Krasnići o izborima na severu: Od 24. septembra stvari su se promenile

Eljbert Krasnići
Izvor: Kosovapress

Ministar administracije i lokalne samouprave Eljbert Krasnići, govoreći o izborima u četiri opštine na severu, kazao je da je od 24. septembra sve drugačije, piše Reporteri.

Krasnići je, na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje o održavanju vanrednih izbora na severu, kazao da su se Kosovo i Evropska unija u julu ove godine dogovorili da smanje prisustvo policije u i oko opštinskih zgrada na severu za 25 odsto, a da je trebalo da vanredni izbori u tim opštinama budu održani posle letnje sezone.

Međutim, kako je naveo, posle napada 24. septembra u Banjskoj stvari su se promenile.

"Od kada je potpisan Bratislavski sporazum, Vlada Kosova je preduzela nekoliko radnji da doprinese smirivanju situacije i stvaranju uslova za održavanje vanrednih izbora. Mi smo kao Vlada rekli da smo za održavanje izbora, ali da bismo izašli na izbore moramo proći kroz demokratski proces", rekao je Krasnići.

Navodi da su mere koje je Eu uvela Kosovu bile nepravedne i da su nepravedne i danas.

"Kosovo je učinilo sve što je u njegovoj moći da podrži ovaj proces, a šta je Beograd uradio? On je poslao grupu terorista da anektira sever Kosova. Za svakoga ko misli da Kosovo nije učinilo dovoljno da popravi situaciju, verujem da je dobro da još jednom ispravno proceni situaciju", poručio je Krasnići.